29 december 2013

Knäckebröd

På nyårsafton kommer goda vänner hit och idag satt jag och sambon och klurade på menyn.
Brieost lite senare på kvällen kändes väldigt lockande men vad ska man ha till? Vi köpte så vansinnigt goda kex på DUÅ i stan men dit ska vi ju inte? Jag har smakat det här knäckebrödet tidigare och blev tokförtjust! Men vadå, ska jag BAKA?? Haha nja... Men det är så gott så jag kollade upp receptet som visade sig vara världens enklaste!!

Såklart bjuder jag på det!

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
2 dl kokande vatten

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sedan olja och kokande vatten.
Häll ut på bakplåtspapper i en stor plåt och platta till med en slickepott så det täcker plåten. Strö över flingsalt och grädda ca 1 timme på 150 grader.
Sedan bryter man brödet i lämpliga bitar,om man vill ha som smörgås (asgott med smör och smakrik ost) eller som kex.

Ett recept värt att testa!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!