11 december 2011

Olika varianter av kryddskyltar!

Hej! Jag vet att det snart är jul, men har man en idé så spelar inte årstiden så stor roll :)

I våras var jag inte så sugen på att lägga ut flera hundra kronor på kryddskyltar.. Så jag har funderat ett tag på hur jag kunde göra egna.. Men det ska vara enkelt och billigt och ändå bli riktigt bra.. När jag kommit på idéen var det bara ut och leta material! Fast det snart är jul :)


Jag köpte en lufttorkande lera som var lätt att arbeta med, den får inte kleta fast i bordet när man ska lyfta upp bitarna.. Billig var den också, 39 :-
Jag bara kavlade ut leran, skar fyrkanter med ögonmått och sedan tryckte jag in pinnen i leran.
En del skyltar lämnade jag tomma och en del stämplade jag i. Jag testade skriva en etikett med DYMOn och satte fast men sedan ångrade jag mig och tog bort den. Då upptäckte jag att det vart ett ganska läckert tryck från den! Målade på med lite svart utomhusfärg när den torkat så att man ser på håll vad det står.. (Blev min favvoskylt!)
Fick torka ett dygn och sedan vände jag på den för att torka undersidan.

Jag testa lite olika varianter på skyltarna..
Rub-ons och sedan en lack, DYMO etiketter, handskrivet, skrivit ut en text på datorn som jag klippte till, limmade fast och sedan lackade. Å även då stämplar medan leran var mjuk eller den där dymoetiketten jag sedan tog bort :)

Ett kul, billigt och användbart pyssel som inte alls tog så lång tid. Jag tänkte göra olika sorter först för att se vilken jag gillade mest men jag tror det kan bli rätt läckert att ha olika sorter :)
Min svärmor var förbi igår och passade på att göra en beställning så.. fler skyltar på torkning :)

1 kommentar:

  1. Jätte fint! Vart köpte du den billiga leran? Jag har letat efter en sån lera. =)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!