25 november 2013

Testar Vanish

Jag tänkte jag skulle testa på det här att vara buzzador. Det innebär att man blir erbjuden att delta i kampanjer och man får hem produkter som man ska recensera helt enkelt.

I fredags kom ett paket till mig för jag  skulle vara med i en vanishkampanj! och ivrig som man är så testade vi vanish mot diverse fläckar, tillsammans med middagsgästerna haha...
Det följde med en tygbit som man kunde göra testet på men jag ville testa på två sätt och gärna med ett material som påminner om våra kläder.

Jag har aldrig haft något problem med fläckar förrän vi fick barn. Det började med bebisbajs på vita bodys och kräkfläckar. Sedan blev det fram för allt, banan och köpt barnmat som lämnade skitjobbiga fläckar.
Bebisbajset funkade vanish spray på. Av med bodyn, spraya och tvätta.
Grejen är att vi har tvättstugan nere i källaren och jag sätter ogärna på en tvättmaskin med en body i, så jag tvättade alltid upp det för hand. Därför gjorde vi detta test med likadana fläckar, på samma material men ena som vi tvättar för hand och en som fått torka in i 12 timmar innan vi behandlade.

Här kommer lite bilder! 


Här har vi fläckat ner två tygbitar.
Uppe från vänster:
Rödvin, Banan, Blåbär
Smink (foundation, rouge, mascara), svampsås, olivolja
Läppstift, snus (ex fläck på kudden), motorolja.Dessa två använde vi mot fläckarna. Pulver och spray.

När vi kletat på alla fläckar så tog vi den ena duken och sprayade med vanish, både på ovansidan och undersidan. Det fick verka 2 minuter och efter det tvättade jag den för hand. Sedan fick den torka.
Så här såg den intorkade tygbiten ut, 12 timmar efteråt. 
Jag blötte tygbiten och rörde ihop lite vatten och vanish till en sörja som jag sedan använde doseringsmåttets underdel till att gnugga in. Sedan fick det ligga i blöt en timme tillsammans med pulvret.  Efter den timmen åkte den in i tvättmaskinen och här nedan är resultatet:

Den till vänster är alltså handtvättad direkt efter fläcken uppkommit (inom 5 min)
Den till höger fick torka in i 12h innan fläckborttagningskampen började.
Helt galet att blåbären gick bort säger jag!

Rödvinet är borta, lite bananspår finns på den handtvättade. Blåbärsfläckarna är borta, dock inte mascaran på någon av dem. Svampsås, olivolja och snuset försvann också. Motoroljan gick inte att få bort, inte heller läppstiftet. Läppstiftsfläcken syns dock mer på den som tvättats i maskinen och fått torka.

Jag trodde inte att den skulle få bort blåbärsfläckarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!