19 februari 2012

Lite bättre bilder från renoveringen.. :)

Äntligen lite tid över! Tycker jag, Erik tycker jag ska lägga bort den där "jäkla datan" och hjälpa till ;) Idag är det målning av dörrkarmar, montering av tvättställsskåp och rensa murstocken från tapet som gäller. Ett jäkla göra!

Igår åkte vi in till stan och köpte nya innerdörrar, vita tapeter och ett nytt tvättställsskåp. Allt på K-rauta faktist, åkte och kollade runt lite och jämförde kvalitet och priser och allt vi skulle ha fanns till bra pris på K-rauta.
Innerdörrarna blev K-rautapris, 599:- styck tro jag det var. Jag undrade vad det var för skillnad på swedoors och deras och svaret var - inget. Detta är swedoors lagervara hos K-rauta så det gjorde det hela väldigt enkelt.
Byggmax innerdörrar var S K I T, kändes som pappersdörrar hehe, nej tack. Inte ens i en stuga.

Tvättställsskåp har varit ett rappel för oss... Problem med leveranser i omgångar! Första gången det skulle komma så hade Bygma beställt fel - det kom ett spegelskåp.
Andra gången så kom inget heller för att Hafa inte kunde leverera förrän slutet på februari så vi fick ett lånetvättställ från Bygmas visningsbadrum för att det varit så mycket strul...
Men vi är lite (läs jäkligt) less på allt strul med Bygma så vi kollade in badrumsprylar på K-rauta i går. De hade 20% på hafa vilket vi även fick på Bygma men så hittade vi något paketpris! Tvättställskåp och spegel för 4795:- Hafa tight. Spegelskåpen i vit var slut så vi fick köpa tvättställsskåpet inkl. tvättställ för 2500:-. Vi har ju redan köpt ett spegelskåp så tur var väl det!! Det nya skåpet hade dessutom samma tvättställ som Hafa East som jag helst hade velat ha, det nya skåpet har dessutom två lådor! Supernöjd!

Här kommer lite bilder...
Så här såg det ut kring jul...

Början av januari... Rivning!!

Väggen mellan kök och sovrum revs, samt alla förbannade inbyggda garderober! Vad stort det blev!

Den del av köket som blir kök hehe. Väggen till höger byggdes upp i mitten av vårt gamla kök för att göra plats till en hall på andra sidan. Upptäckte att arkitekternas ritning inte var exakt så väggen fick flyttas bak lite för att överskåpen inte skulle hänga ut framför fönstret.

På andra sidan väggen, vår nya hall. Fast vi hade egentligen ingen hall tidigare, bara som en trång korridor utan nån plats för nåt. Man snubblade över alla skor på vägen in. Hit har vi iallafall beställt garderober med skjutdörrar från IKEA. Vit högglans! Weeii! Till vänster blir någon typ av fondvägg men jag har inte hittat nån tapet dit ännu. Skulle vilja ha en svartvit småmönstrad... får se vad jag hittar!

Skafferiet tar form! Till höger om det kommer vår kyl/frys stå.  Detta var alltså vårt sovrum innan..

Wow, det tar sig! Tyvärr var bänkskivans mått fel (BYGMA..suck) så vi väntar på en ny som beräknas komma i slutet av nästa vecka... Sen kan vi fortsätta med kakel, koppla in alla saker och sätta lådfronter ;)

I veckan började det med utbyggnaden! Nu sitter alla takstolar på plats!

Från baksidan, där vår altan blir.




Ja visst vart nya toan bra! Älskar det röda golvet... Och duschen som spolar ryggen utan att man behöver hålla i den ;)




Nä, det här är faktist nya toan. Vi kunde inte ens duscha i gamla badrummet för det var hål i plastmattan hehe... Vi har hållt till i det fräschare badrummet i källaren! Men nu blir det ändring!
Vi tog en duschhörna för att spara plats och ett tonat glas så skiten inte syns lika bra. Inte så roliga att rengöra!


Ja nu fick ni se! Nu är det bäst jag går och hjälper till...

17 februari 2012

Utbyggnad på gång..

Det gick fortare än jag trott. Vi hann bara få bygglovet klart så har snickarna sätt igång. Nu är två väggar resta! Tyvärr har de gjort hål för fel typ av fönster men det skulle vara enkelt att fixa till. Vi är förföljda av missöden, väldigt mycket krångel... Allt går att ordna och kostar inte oss något eftersom det är alla andra som gjort fel... Men det drar ut på tiden! Inget badrum i veckan heller... Hafa kan inte leverera förrän i slutet på februari... Duschväggarna är iallafall på plats. Vi ska få låna ett annat tvättställ från bygma i väntan på det vi beställt...
Nya bänkskivan kommer under nästa vecka.
Kaklet i köket är delvis uppe och blev jättefint! Skafferiet är färdigmålat och väntar nu på hyllor...

Ikväll firar jag och Erik 5 år så då tar vi ledigt från byggdamm och åker till stan för en romantisk middag ;)

Trevlig helg!





13 februari 2012

Snart....

Ja snart har vi ett fungerande kök. Men det är inte klart..... Toan blev fördröjd en vecka pga säljarens felbeställningar, idag satte snickarn in bänkskivan i köket... Med fel mått, såklart. Säljaren har klantat sig med vår bänkskiva för x antal tusen... Imorrn ska vi dit och begära prissänkningar, annars får de ta igen skivan...  Åååh, just nu känns allt åt h-vete, men imorrn kanske det går bättre...

Halva gården är skottad inför utbygget, imorrn kommer virket.

Snart har vi iallafall ett kök där vi kan laga mat! saknar älgkött och hasselbackspotatis... Mmm! Ikväll ska vi måla lite här och där.och imorgon är det faktiskt alla hjärtans dag så då jobbar vi inte så länge... :) i helgen tapetserade vi en del av köket och jag bara älskar tapeten.... Det kommer att bli fint! Snart får vi montera luckorna!

Mycket på gång, jag visar lite dåliga bilder...



7 februari 2012

Köksstommarna på plats!

Ja nu ser man hur det kommer att se ut... Ikväll har vi börjat lite smått med att montera lådor.. eriks pappa har grundmålat taket på andra halvan av köket så nu är det klart!

Toan verkar ta lite längre tid än väntat, tvättställsskåpet kommer inte förrän torsdag, skulle ha kommit förra torsdagen.. sen har byggaffärn beställt fel spegelskåp så det åker vi tillbaka med imorgon...

Snart dags att tapetsera ena delen av köket! Kuuul! Bänkskivan har också kommit..

Nu är det snart natta!
Imorgon är det tekniskt samråd inför utbyggnaden och bygglovet..