28 november 2013

Adventskaos!

Har i två dagar nu kämpat med adventspyntet, varit på stan och kompletterat för det är första julen i vår utbyggnad! Så fler gardiner och en bamsejulstjärna bl.a. stod på listan.

Visar lite fler bilder senare när det börjar bli klart. Inte helt lätt med en förkyld ettåring som gärna skulle ha min fulla uppmärksamhet konstant!
På fredag har vi bjudit hem lite vänner på glöggkväll så därför vill jag ha pyntat klart tills dess. Även städat och kokat knäck så jag lite att göra idag :)

Köpte så fina burkar på Åhléns,
med fönster i locket.  En för pepparkakorna och en för knäcken!

25 november 2013

Nya favoriten!

Var hem till mina föräldrar i helgen.. med släpen! Lämnade ett bord hos dem men när vi åkte hem var den proppfull :) Fick med oss en skoterpulka, ett bord, en hallbänk, en fåtölj och en lekspis till Wilhelm. Sweet!


Den här gillar jag mest :)

Testar Vanish

Jag tänkte jag skulle testa på det här att vara buzzador. Det innebär att man blir erbjuden att delta i kampanjer och man får hem produkter som man ska recensera helt enkelt.

I fredags kom ett paket till mig för jag  skulle vara med i en vanishkampanj! och ivrig som man är så testade vi vanish mot diverse fläckar, tillsammans med middagsgästerna haha...
Det följde med en tygbit som man kunde göra testet på men jag ville testa på två sätt och gärna med ett material som påminner om våra kläder.

Jag har aldrig haft något problem med fläckar förrän vi fick barn. Det började med bebisbajs på vita bodys och kräkfläckar. Sedan blev det fram för allt, banan och köpt barnmat som lämnade skitjobbiga fläckar.
Bebisbajset funkade vanish spray på. Av med bodyn, spraya och tvätta.
Grejen är att vi har tvättstugan nere i källaren och jag sätter ogärna på en tvättmaskin med en body i, så jag tvättade alltid upp det för hand. Därför gjorde vi detta test med likadana fläckar, på samma material men ena som vi tvättar för hand och en som fått torka in i 12 timmar innan vi behandlade.

Här kommer lite bilder! 


Här har vi fläckat ner två tygbitar.
Uppe från vänster:
Rödvin, Banan, Blåbär
Smink (foundation, rouge, mascara), svampsås, olivolja
Läppstift, snus (ex fläck på kudden), motorolja.



Dessa två använde vi mot fläckarna. Pulver och spray.

När vi kletat på alla fläckar så tog vi den ena duken och sprayade med vanish, både på ovansidan och undersidan. Det fick verka 2 minuter och efter det tvättade jag den för hand. Sedan fick den torka.




Så här såg den intorkade tygbiten ut, 12 timmar efteråt. 
Jag blötte tygbiten och rörde ihop lite vatten och vanish till en sörja som jag sedan använde doseringsmåttets underdel till att gnugga in. Sedan fick det ligga i blöt en timme tillsammans med pulvret.  Efter den timmen åkte den in i tvättmaskinen och här nedan är resultatet:

Den till vänster är alltså handtvättad direkt efter fläcken uppkommit (inom 5 min)
Den till höger fick torka in i 12h innan fläckborttagningskampen började.
Helt galet att blåbären gick bort säger jag!

Rödvinet är borta, lite bananspår finns på den handtvättade. Blåbärsfläckarna är borta, dock inte mascaran på någon av dem. Svampsås, olivolja och snuset försvann också. Motoroljan gick inte att få bort, inte heller läppstiftet. Läppstiftsfläcken syns dock mer på den som tvättats i maskinen och fått torka.

Jag trodde inte att den skulle få bort blåbärsfläckarna!

20 november 2013

Julsug

Jag är så vansinnigt julsugen! Inredningen, pysslet, blommorna, ljusstakarna, glöggen och den rofyllda stämningen som infinner sig första advent.
Jag har tjuvstartat lite... Kan inte hålla mig, men julpyntet med alla vackra grejer jag har på vinden får vänta!

11 november 2013

Söndagsshopping.

Beställde lite kuddfodral från ellos igår. På rea för 29:- st så det blev en uppsättning svart/vita och en uppsättning som får vänta till våren. (Efter nyår då hehe)



Hittade även en bänk som skulle vara perfekt till hallen! Men den får dock stå på önskelistan ett tag. 1399 kostar den men fort har man hittat 50% på dyraste varan och då blir det ju inte så mycket.