12 december 2011

Vackra rådjur...

Ville bara visa mitt fina rådjur som jag köpte på Victoria Home i Umeå :)



Har ni inte varit där ännu så kan jag rekommendera butiken som dessutom är ett café :) Cafe Victoria... Praoade där en dag för hundra år sedan... På mellanstadiet! hehe...
Nu skulle man vilja jobba där!



11 december 2011

Olika varianter av kryddskyltar!

Hej! Jag vet att det snart är jul, men har man en idé så spelar inte årstiden så stor roll :)

I våras var jag inte så sugen på att lägga ut flera hundra kronor på kryddskyltar.. Så jag har funderat ett tag på hur jag kunde göra egna.. Men det ska vara enkelt och billigt och ändå bli riktigt bra.. När jag kommit på idéen var det bara ut och leta material! Fast det snart är jul :)


Jag köpte en lufttorkande lera som var lätt att arbeta med, den får inte kleta fast i bordet när man ska lyfta upp bitarna.. Billig var den också, 39 :-
Jag bara kavlade ut leran, skar fyrkanter med ögonmått och sedan tryckte jag in pinnen i leran.
En del skyltar lämnade jag tomma och en del stämplade jag i. Jag testade skriva en etikett med DYMOn och satte fast men sedan ångrade jag mig och tog bort den. Då upptäckte jag att det vart ett ganska läckert tryck från den! Målade på med lite svart utomhusfärg när den torkat så att man ser på håll vad det står.. (Blev min favvoskylt!)
Fick torka ett dygn och sedan vände jag på den för att torka undersidan.

Jag testa lite olika varianter på skyltarna..
Rub-ons och sedan en lack, DYMO etiketter, handskrivet, skrivit ut en text på datorn som jag klippte till, limmade fast och sedan lackade. Å även då stämplar medan leran var mjuk eller den där dymoetiketten jag sedan tog bort :)

Ett kul, billigt och användbart pyssel som inte alls tog så lång tid. Jag tänkte göra olika sorter först för att se vilken jag gillade mest men jag tror det kan bli rätt läckert att ha olika sorter :)
Min svärmor var förbi igår och passade på att göra en beställning så.. fler skyltar på torkning :)

9 december 2011

Jag ser det snöar!

Jag ser det snöar, det var ju roligt hurra... Tänkte jag när det började snöa... Sen kom jag på varför jag inte alls vill ha någon snö! Hundmatskålarna i hundburen snöar över, man måste hämta varmvatten till deras vattenskål, stora hunden har inte lust att gå på promenader utan vill bara rulla runt i snön och trassla in sig i kopplet...  Borsta av bilen, skrapa rutor, alltid motorvärmare...Man kan inte tvärfara, allt ska planeras... Å all snö som kommer in i hallen när man kommit in.. Elda hela tiden..Puuh.

Men det är ju vackert. Och det blir ljust ute! Skönare kyla, även om den känns väldigt kallt tills man vant sig vid den... Lite positiv måste jag kanske vara. Skidor på TV är också ett plus.



Var på loppis en sväng i går. Kom hem med två trasmattor och en liten trälåda som jag måste visa sen..


Har varit i pysseltagen lite grann också. I år ska julklappsleken handla om hemmagjorda julklappar! Det känns lite spännande.... Men jag har typ idéer till 100 st?? Svårt att bestämma mig... Jag har även gjort lite kryddskyltar, en idé som har legat och mognat i några månader...  Kommer i nästa inlägg :)

Idag är jag hemma för en vidrig förkylning och blåsor i halsen, men nu ska jag återgå till att vila. Skidskytte på TV, sen ska jag göra lite fler kryddskyltar till svärmor...

Trevlig helg!