27 oktober 2011

Gör ett eget vackert silversmycke!

För några helger sedan var jag hem till mina föräldrar. Jag och mamma skulle pyssla och åkte iväg på loppis för lite material och idéer... Kom hem ganska tomhänta.. Som tur var hade mamma en jätte fin udda silversked som är något arvegods.. Pappa fick hjälpa till lite här... Såga av, banka ut och borra hål och slipa till, sen vad det klart :) Ett vackert halsband istället för en udda sked i en låda. Silver så alla kan använda det och en släktsked så halsbandet betyder lite extra :)


Man kan göra olika varianter men eftersom handtaget var så fint så ville jag ha även det :) Satte en liten ring igenom båda delarna och på en matchande gammal silverkedja. Jag tror jag ska använda mig av pappa fler gånger, det är ju han som gjort det här :)

Får ut och leta vackra skedar på loppis å sen åka med dom hem till pappa!


Det var här bestick idén började.. Bordsplacering? Menyn? Kom ihåg?
Enkelt och tjusigt :)

Här kommer förresten en sneakpeak på ännu ett papparelaterat projekt...

26 oktober 2011

En variant av lampskärm!

Yes! Jag tänkte testa en sak jag inte sett förrut... En lampskärm av hönsnät!

Jag köpte en röd textillampsladd på lagerhaus på 3,5m för 99kr. Sen bytte jag lamphållaren till en svart med ett på och av vred. Det finns bara ett taklampsuttag i pysselrummet och det är en bra bit bort så jag köpte en sladd till ett vanligt vägguttag. Satte en krok i taket ovanför skrivbordet och började fundera på vad jag skulle ha för lampskärm... Det fick inte vara någon som tog bort allt ljus men jag har ju redan en lampvariant med endast en stor glödlampa så jag ville göra något nytt...

Aaah! Jag har ju hönsnät! Så jag testade... Tog ett tag men blev okej! Den släpper ju igenom ljuset också ;)
Satte ett marinblått spetsband där men det går ju att byta ut när man blivit less.. Man kan ju egentligen sätta upp vad som helst i den :)



Det var väldigt svårt att få den jämn, det var framför allt det som tog tid.. Den är inte perfekt men vad fasen, den är ju hemmagjord :)

Förrutom anslsgstavlan jag gjorde i helgen så är det nog första gången jag pysslar med hönsnät. Vad rätt kul, nu ska jag fundera ut vad jag mer kan göra...! :)

25 oktober 2011

Lampskärm

Här kommer en till pryl jag gjorde av linnetyget!
En lampskärm! Jag fick modifiera den lite eftersom att skelettet egentligen var till för att hängas i taket.. Slaktade en ful skärm och ståltrådade fast den i denna :)



Den får pryda lampfoten jag loppisfyndat och målat om.

När den lyser så syns skelettet som är är randigt :)

24 oktober 2011

Mitt bästa pysseltips!

Ja iallafall just nu! Jag tror jag blivit besatt..!! Jag vill bara göra mer mer mer...

Jag köpte ofärgat linnetyg på Ohlssons tyger i helgen.. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra av det, bara att jag säkert skulle hitta på nåt kul :)
Så här blev det..
Klippte lämplig bit, sicksackade, fållade en sida och gjorde en kanal för ett band. Sedan sydde jag igen kanterna, klaaaart. Det gick riktigt fort att göra vilket gjorde att jag hann göra flera stycken!

Det svåra är bara att komma på vad man ska dekorera med...
Jag har en svart textilpenna som jag använt mig av på mina påsar..




Hoppsan! Blev det lite julpyssel?? i oktober?? haha passar ju bra, köpte tazetter i lördags... HAHA!

Dom här påsarna går att använda till allt möjligt, min grundtanke var egentligen att årets julklappar (kanske inte alla men iallafall ett par stycken) skulle slås in i vackra påsar istället för papper! Då är ju själva inslagningen en present i sig!

Eriks mamma fyllde år i går så ni kan ju gissa vad hennes present blev inslagen i?=)


En av påsarna hamnade i min kökshylla.


 
Nu måste jag snart åka och köpa mer tyg för jag kom på att jag ska göra samma sak fast till stolssitsarna i köket... Jag behöver svart textilfärg och tejp. Jag ska göra sånna där ränder på tyget samt skriva No.1, No. 2, No. 3 och No. 4!  Blir nog fint :) Synd bara att jag inte köpte mer tyg redan nu.... Tror inte att det räcker :(
Imorgon får ni se mer linnetygspyssel!!

23 oktober 2011

Början på mitt pysselrum!

I veckan fick jag ett ryck. Nu ska jag göra i ordning mitt pysselrum! Men eftersom allt ska hända på en gång så har jag inte målat väggarna, slipat golvet osv.. Utan jag började möblera, gick runt runt i huset och funderade på vilka möbler jag kunde ta! Det är ganska lågt tak och resten snedtak så det är lite utmaning i möbleringen... Men jag hittade lite möbler och prylar som passade perfa! Det blev bättre än vad jag tänkt mig (hade inte så höga förhoppningar med tanke på att det skulle hända på en gång).
Jag tänkte bjuda på lite bilder! Men eftersom det står en TV på golvet, högtalare, kartonger och massa strunt som inte ska vara där inne så blir det inga översiktsbilder, än!

Den här hyllan hittade jag ute på gården :) Köpt den på IKEA för 99 kr och har haft krukor mm på den :)



Denna ram målade jag om för över ett år sedan men har inte haft den framme eftersom jag inte haft någonting vettigt att ha i den.. Men nu när jag fixade pysselrummet så gjorde jag den till en anslagstavla eller typ "ideaboard" :)

Uppslagsbok? Eller billigt pysselmaterial? :)

Här har jag lite saker som får stå framme jämt. För inspiration och för att vara nära tillhands!

Självklart har jag invigt rummet idag och... ja, jag har ett par bra pyssel att dela med mig av! Men det får ni imorgon, nu är vår sena söndagsmiddag klar!
Kokt potatis och älgkotletter med en härlig viltsås på bl.a. grädde, rosmarin, enbär och rödvin...
Erik kom hem med ännu en back kött ikväll, därav den sena middagen!

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!

17 oktober 2011

Sparar ihop till en idé...

Jag tycker det kan vara riktigt fint med en tavelvägg och man har sett bilder lite här och där... Men man kan ju liksom inte bara smacka upp den? Först ska man fundera vad man vill ha för typ av bilder och vilka motiv... Sen måste man hitta ramar som passar ihop med gärna bryter av varandra lite grann? Men man kan inte blanda hur som helst.. Sen ska man ha ramar som passar bildernas storlek eller bilder som passar ramarnas storlek.. Så jag har hållt utkik på loppisar ett tag.. Nu har jag ett par :) Vitt, svart och silver blir det... Svartvita bilder tror jag iallafall till att börja med men det kan hända att jag petar dig nån rolig färg också, kanske på en bild eller på en ram.. Kul att samla saker, så man har alltid några saker man håller utkik efter på loppisar även  om man impulshandlar rätt mycket också:)

Här är de senaste ramarna jag köpte.. Typ A4 storlek och 20 spänn :)




16 oktober 2011

Mossigt pyssel

Jag har köpt hem Allers julmagasin och fått 101 idéer, också julversionen... Så vad gör man!? Förrutom att fundera ut julpyssel så funderar man på vad man kan göra NU!! Så jag tog hunden med mig och gick till skogen...


MOSSPYSSEL!

Enkelt men åh så fint.
Jag gjorde en mossboll runt en pinne och fäste med ståltråd, sedan stack jag ner pinnen i  krukan och fyllde på med grus från uppfarten :) Man kan ha oasis också men då måste man ju åka å handla... ;)
Gjorde en till som står på en hylla i köket men det var så mörkt där inne nu så det blev svårt att fota..

En enklare variant får stå på köksbordet :)

 
Där pulade jag toapapper under och vattnade! Sen får man bara vattna på lite då och då så håller dom dig fina :)

Bara lite bilder från vardagsrummet...


Här är bästa väggen i huset... Vit, med ett fint skåp där man kan pynta hit och dit.. :)

Mitt olivträd jag fyndade på plantagen! 70% så bara 120 kr. Värt att testa, torde väl ha död på det i alla fall.. haha..

Två ljusstakar jag sett på en loppis flera gånger men bara tittat och gått förbi.. Visste inte om jag skulle hata eller älska dom? Ja ni ser ju hur det slutade.. Love them! 10 kr st hos en billig tant!

15 oktober 2011

Arkitekterna kommer!

Just det!!!! Nu har de ritat klart några alternativ som vi ska titta på imorgon... Ska bli så spännande! Men jag har ju så klart inte kunnat vänta så jag har också ritat, fram för allt på köket :) Om det nu blir i det rummet??
Längtar till imorgon.. Var så roligt bara att PRATA med en arkitekt, när man är så intresserad själv :)

Var bara det jag skulle säga ;) Så håll tummarna att vi hittar en bra huslösning imorgon...! Längtar mest till att få se hur de ritat köket...

På tal om kök så säljer Ica en snygg olivolja just nu... 59 eller 69 kr tror jag? Jag köpte då en :)

Nya lampor

Hej på er!
Ja jag vet att jag varit jääääätte dålig på att uppdatera här.. Jag har inte riktigt haft så mycket att ta kort på!
Men idag tog jag rummen ur och drog en repa runt huset med systemkameran... Nu ska ni få se!

Jag har köpt en lampa på loppis, som jag sedan bytt sladd på...
Å en lampa vars stomme jag fått av Eriks mormor, som jag bytt tyg på.

Börjar med loppislampan!


Det började med att jag hittade en sån här lampa med grön skärm för 80 kr. Jag blev bara så sugen på den svarta hållaren med av och på knapp så jag betalade och såg glad ut trots att jag köpte lampan av en riktig snåltant. Sen åkte jag på en annan loppis och hittade denna lampa för en tjuga, och en riktigt fräsig färg:) Den gröna skärmen har jag sprayat svart men har tänkt ha den gula nu fram till jul iallafall :) Kul att kunna variera sig och den svarta skärmen kan man ju offra och leka lite med..
Jag bytte slagg till en i textil, sedan satte vi dit en dimmer på sladden eftersom vi inte kan få dimmer vid lampknappen utan att leta upp en elekriker.. (för många knappar i samma uttag...)



Sen fick jag ju en stomme av Doris. Den skulle egentligen kastas men då hade hon räddat den för att hon var säker på att jag skulle kunna göra något kul med den...
Jag har sett dom här lamporna gjorda av virkade dukar tidigare och sparat den idéen i hopp om ett sug att göra en, men det fick istället bli inspirationen till denna lampa.


Spetstyget är ganska kraftigt så man får lite "virkatkänsla".
Den får väl hänga i pysselrummet ett tag :)


9 oktober 2011

stora planer!

Nu har jag inte skrivit här på lääänge. Har inte haft någon större lust? Vi har lite projekt här hemma men som inte kan fotas och visas riktigt.. iallafall än :) Men det lär dröja...
Ví ska nämligen bygga ut huset!!!!! Vi ska även ändra om en hel del inne också, flytta väggar, riva upp golv och tak.. you name it. Köket ska rivas ut och vi är lite förvirrade om hur allt ska bli just nu... Hade precis ritat upp ett snyggt kök då vi kontaktade en arkitekt från byn. Han hade ju ännu bättre lösningar på allt (inte kring köket, utan kring allt annat vilket påverkar köket) Ska vi till och med byta rum för köket?
Så nu har arkitekten och hans fru som också är arkitekt fårr i uppdrag att rita.. Så jag längtar tills de hör av sig med världens bästa lösning... haha man får väl hoppas :)
Vi hade tänkt göra en groventré men nä så blir det inte, vi ska göra en större hall istället!

Så mycket spännande på gång men det lär dröja ett tag innan det kan påbörjas.. bara bygglovet kan ta 10 veckor att få, sedan ska det ju gå att gräva också.. Nästa år kanske? Men SÅÅ bra det ska bli!!!!