6 september 2011

Sjuk!

Jag har fått världens förkylning... Inge undra på när man jobbar med små snoriga barn som ger snorpussar, dreglar och äter maten direkt ur min tallrik :) Sånt man får ta... Det är ju trots allt värt det :)

Har härdat hela förra veckan och igår men jag verkar bara bli sjukare så idag har jag en kureringsdag på soffan. Känns som att huvudet ska sprängas och som att jag ska svimma då jag ställer mig upp... Ont i magen, mår illa, hostar och snorar.. Huvva! Laddade hem tjejfilmer i går så jag skulle ha något att göra idag, passa på när Erik inte är hemma hehe... Men än så länge har jag inte börjat se någon...

Tänkte tipsa om en film som går på SVT1 på lördagkväll!!


Skulle du vilja åka till alperna?




Drömt om att åka till Alperna?
Kanske en liten resa med vännerna?
Då kan jag tipsa om Rollin’Snow som är Svergies ledande resebolag som arrangerar Alpresor för ungdomar.  Dom har arrangerat resor sen 2003 och har den erfarenhet och kunskap
som behövs för att åka till Alperna med 100-tals ungdomar.

Nu behöver de hjälp med att sprida sin reklam och erbjuder bloggare usb-minnen som tack!
Mer info hittar du här!

Själv har jag någon gammal snowboard som ligger i något förråd någonstans.. Jag var ingen talang direkt hehe... Kanske man skulle prova igen?

5 september 2011

Lördagens loppisaffärer!

80 kronor blev detta :)

Gjutjärnsgrytan kostade trettio kronor.. Den är i fint skick och helt rund :) Ganska lagom för köttfärssås, chili con carne...m.m :)

Metallburkarna ska jag ha mina hemmagjorda kryddblandningar i.. Glasburkarna vet jag inte riktigt men "he ä gött å finn".. De var ganska bra storlek tyckte jag :) Min syster ska då få en iallafall...


4 september 2011

Kan inte hålla mig. Nu får det vara höst:)

Hej! Jag skrev ju tidigare att jag önskat att jag köpte fler kantstenar eftersom jag fått en liten idé... Men det gick bra med dom få vi hade kvar! Jag tog bort rabatten på framsidan av huset, grävde ner kantstenarna och flyttade symaskinsbänken hit fram så den syns :)


Detta är allt vad vårt lilla äppelträd bjöd på i år. Till våren tar vi bort trädet!!



Hoppas ni har en bra helg! :)

3 september 2011

Lite nya loppisprylar bara :)

Hej! Jag ville bara visa er mina senaste köp :)

Ännu ett litermått fast med lite annat utseende än det jag redan har. Älskar att kunna använda dem, kanske inte till bakning men :)

En tia.

Här är en fin grunka... Älskar att den har en ögla på sidan så man kan hänga upp den när man inte använder den till något annat :)


That´s it! :) Hoppas alla har en underbar helg!

Puss och kram!

2 september 2011

Hemmagjord kryddmix!

Nu tänkte jag berätta om den hemmagjorda kryddan jag testade göra.. Den lyckades!
Först spanade jag in lite vad jag hade hemma och vad jag ville att den skulle smaka..

Vitlök vad en självklarhet, sen tog jag lite av varje som skulle passa i en köttfärssås. Just det! Det blev en köttfärssåskrydda :) Hade ingen större fantasi :)

Jag tog fram färsk vitlök, gul lök, squash, chili, röd paprika, basilika, timjan, persilja och lite rosmarin.

Hackades... och mixades.

Sedan bredde jag ut kryddgeggan som var ganska blöt i en plåt på ett bakplåtspapper (viktigt, annars fastnar det!!!!) Jag satte ugnen på 50 grader, hade luckan på glänt och efter ett par timmar så var kryddan torkad.


Jag mixade kryddan igen, vilket var liiiite svårt med en stavmixer eftersom det sprutar upp bitar.. Hade en handduk över men det var ändå lite svårt så det sista mortlade jag sönder :)
Kryddan doftar och smakar super!

1 september 2011

Trädgårdsarbete pågår!

Heeej!
Weeeiii, nu är rabatten nästan klar för i höst..
I tisdags åkte vi och shoppade jord och kantsten på k-rauta.
Stenarna kostade strax under 5 kr styck, vi köpte 50 för säkerhetsskull:) Ångrar att jag inte köpte några fler, har nämligen en till plan...

I går kämpade vi på med att gräva bort gräs och idag lade jag duk, jord och sten. Sedan gick jag omkring i de andra rabatterna och nallade lite blommor hehe... Vi hade rätt mycket eftersom jag försökt tömma rabatterna runt huset.
Där kommer min nya idé in, i rabatten på framtidan av huset så har jag grävt bort en massa jord och vill lägga stenar istället som underlag för att ställa dit symaskinsbänken! Jag har köpt armeringsjärn som jag tänkte ställa på bänken bakom allt annat.. Får väl se om det blir som jag tänkt :) Ska greja lite där ikväll när Erik är hemma från jobbet, han jobbar över ikväll... Ramen runt rabatten består just nu av stora tunga stenplattor som jag behöver lite hjälp med av en stark karl!

Här kommer lite före och efter bilder på den nya rabatten!


Vi har världens svampinvasion på gräsmattan... Hur tusan får man svamp att SLUTA växa där!?

Nu väntar jag bara på att vårlökarna ska dimpa ner i brevlådan, sen åker som också ner i jorden...