24 februari 2011

En längtan efter vår

Nu har jag lyst med min frånvaro ett par dagar här, hehe så jag får be om ursäkt :)

Hela vintern, när allt har känts som värst, så jag har längtat och längtat till våren. Då har det känts bättre!
Jag har funderat på vad jag ska göra i trädgården, vilka blommor och buskar som ska planteras, vilka spännande detaljer jag vill ha i rabatterna osv... Jag har ett par idéer faktist och jag har dessutom köpt en massa fröer :) Nu längtar jag bara efter att få plantera dem...


Jag hra beställt Luktört! Den här sorten heter Royal Navy Blue.


Tänkte också testa en dubbel Flitiga lisa "Fanciful", lite rosenlik!

Vi ska ha en vårmarknad på förskolan och har köpt in lite fröer till det.. Så jag hoppas man hinner köpa sig ett par blommor där också!

Vit pionvallmo ska vi plantera! UNDERBARA!



Just nu ägnar jag massa tid åt mina vårtankar men även åt alla blommor som vi redan har i huset! Jag har väl aldrig brytt mig om blommor förrut? Dom brukar dö bara av att jag finns i närheten... Men nu jäklar! Allt blommar som tusan, pelargonerna växer så det knakar och jag vill åka till stan på Plantagen och handla mer! Men jag rymmer inget mer eftersom jag inte får kasta blommor längre :) Kanske är det dags att kasta ut garderobsblommorna?

19 februari 2011

Välkomna fram!

Nu har mina kära mårbackor äntligen fått vakna till liv! Jag har satt ned ett par sticklingar också och hoppas på att utöka blomsterfarmen :) hehe..


Det ser så vårigt fräscht ut!!! Härligt! Solen skiner ute och grabbarna i byn planerar fest ikväll.. Så vi ser väl vart vi hamnar! Ska bli kul att träffa gänget igen iallafall, var ett tag sedan:)





18 februari 2011

Enkel och vacker efterrätt!

Igår gjorde vi en efterrätt, vilket jag sällan gör! Vi äter oss jämt så mätta av maten och jag verkar vara född utan efterrättsfack som en del människor verkar ha.. Men jag hittade ett recept på Citronmousse med granatäpple i nyaste Buffé! Och jag tänkte... vi testar :) Det var så enkelt!


Här kommer receptet! (6-8 pers)
Man vispar ihop 2 dl lemoncurd, 250g mascarpone och  2 dl creme fraiche. Sedan rör man i 2 msk färskpressad citronjuice och häller allt i fina glas. Toppar med granatäppelkärnor! Gott! Och enkelt.. Precis i min smak :)

Idag slutade jag tidigt.. Tog en promenad i det vackra vädret innan jag började städa och stöka på här hemma! Nu har precis Erik kommit hem så vi ska basta en stund innan jag börjar med någon middag :)

Ha en underbar fredagkväll!

16 februari 2011

Bilder från butiken!

Tjolahopp! Jag tänkte visa lite bilder från Andrum, butiken där jag fått äran att sälja lite alster :)


Den här buren är bara så fin med alla äpplen!

En kvinna som gör silversmycken har också en vrå i butiken... Jag gillar framförallt hennes skedsmycken! Därför får ni en bild av dem...


Här är en låda med mina tändsticksaskar!
Här ser ni ett av ljusen jag dekorerat :)



Här är lite saker jag pysslat ihop igår! Ska åka förbi butiken på fredag efter jobbet... Ska passa på att boka massage också! För sånt gör hon också :)

15 februari 2011

Nya tändsticksaskar!

Jag har ju den äran att få sälja lite prylar i en butik i Vindeln!
Så idag har jag suttit och grejat med lite askar..
Alla papper finns att köpa på panduro! Jag fick mitt paket igår, känns som julafton varenda gång :)

Den här gillar jag! Så den fick en egen bild :)

Tisdagstema 7- tallrikar och bestick

Tisdagstemat är tallrikar och bestick så jag tänkte visa er våra vardagstallrikar!
Här är en djuptallrik men vi har även flata. Jag köpte dom på loppis för 50 kr :)
Dyrt behöver inte vara bäst :)

Sedan har vi några småbestick som jag älskar (och Erik hatar)  att använda till ex. förrätter eller lunch! Jag har fått ärva dom av min mamma :)

Finporslinet såg ni i nyårsdukningen!


Trevlig kväll!

Extremt väder

Ja, idag tycker jag att det är lite väl extremt. I -32 grader ville inte min bil starta och eftersom jag öppnar på förskolan så fick jag ta Eriks bil.. Så nu hoppas jag bara att han tar sig till jobbet! (Tur vi har en batteriladdare.)
Det skulle inte förvåna mig om vi fick se isbjörnar här snart...

14 februari 2011

Kärlekens dag!

Ännu en anledning att fira!


Idag tänker vi mysa till det med kantarellsoppa med trattkantarelltoast och en fräsch sallad till till middag. Sedan blir det myskväll! Jag har laddat upp med härliga geléhjärtan och tänt lite ljus! Snart kommer Mitt hjärta hem från jobbet och då ska jag börja med maten..

På tordag firar vi 4 år tillsammans så denna vecka blir full av kärleksfirande :)
Härligt!

Hoppas ni har en underbar alla hjärtans dag!

13 februari 2011

Söndagsbilden

Middagen väntar så bilden får tala för sig själv :)

Helgens loppisfynd!

I helgen var vi iväg på en superloppis. Min favorit faktist! Där finns det alltid nya saker och till superpriser..

Den här koppen med fat kostade 60:-
Jag ska börja samla på udda koppar har jag bestämt mig för! Det här är Rörstrands men jag vet inte vad den heter... Någon som vet?
Fatet är ganska djupt och jag har letat på internet efter stämpeln som verkar visa på 1934-38
Vore kul att veta vad det är för något!


Förrutom fatet så fyndade jag två saker till..
5 kr styck! Örngott med monogram, självklart tappade jag dom på golvet där mina blöta smutsiga skor hade varit..

Sen köpte jag 3 sånna här söta skedar! Dom är mindre än en vanlig tesked och har världens vackraste mönster på båda sidor.. 15 KRONOR FÖR 3 ST!! Fast en sked gav jag bort till Jenny :)


Visst är dom underbara? Priset också!

Lakansgardin!

I gästrummet som vi fixat till så har vi inte haft någon gardin.. Förrän idag. I väntan på hitta tyg till en vit gardinkappa så testade jag hänga upp ett lakan! Jag ville inte klippa eller sy i det så jag strök det, vek det och hängde upp i ringar :)


Jag är super nöjd! Kommer inte alls att skynda mig för att hitta en kappa...


Denna blomma får pryda fönstret! Krukan köpte jag på loppis för en femma, har en till likadan också!

8 februari 2011

Dinner is served.


Mums vad gott det blev! Jag som älskar sås m.m. behövde faktist ingen till det här! Nyttigt OCH gott, helt otroligt :) Salladen innehåller ruccola, grov bulgur, hackad tomat, kalamataoliver, soltorkade tomater och fetaost. Även ugnstekta morötter, fänkål, röd paprika och rödlök. I salladen finns också lite timjan, flingsalt, peppar och olivolja :)

Köttet brynde jag i ugnen 20 min på 225 grader, sedan kletade jag in det i smör, vitlök, peppar, salt, rosmarin och timjan och det gick gosa på i ugnen på ca 120 grader tills det nådde den temp jag ville ha. Som jag skrivit tidigare vill jag ha det väldigt blodigt :)


Bara för att det var en hyffsad nyttig middag så tänkte jag ta mig lite vaniljglass med passionsfrukt till efterrätt lite senare:)

Ranunkler i ny vas

Idag köpte jag mig en ny fin vas samt ranunkler :) Snacka om vårkänsla!!! Jag köpte även färsk timjan till lammet som blir dagens middag.. Och massa frön!!! Oj vad jag längtar efter att börja plantera.. Har suttit nu en stund och ritat upp vad jag vill plantera och var, både blommor, grönsaker och kryddor!














Tänk vad blommor gör mycket..

Tisdagstema 6 - hand made by me

Tisdagstemat är "Hand made by me". Det är ju vanligtvis min grej! Men idag tänkte jag visa något jag inte brukar göra :)

När jag var och handlade blev jag sugen på att göra en mumsig burk med soltorkade tomater, oliver och vitlök.


Så tjusigt att den får stå framme en stund :)
Vill ni se andra Hand made saker by me så kan ni ju kika under Pysseletiketten eller på min förra pysselblogg House of Candles.

På ett ungefär efter min mammas recept :) Soltorkade tomater och oliver i en burk, tillsammans med ca 2 hackade vitlöksklyftor, lite basilika och färsk timjan. Sen öste jag på med olivolja så allt blev täckt, plus lite mindre än en matsked citronsaft.  Det här ska bli gott!

Nu har jag en lammbog i ugnen också. Till den ska vi äta bulgursallad med ruccola, tomat, olivolja och fetaost. I salladen ska jag också slänga i lite abourgine och fänkål som får stekas lite i ugnen först!! Gott och nyttigt :)

7 februari 2011

Indiska

Surfade runt och hamnade på Indiska´s hemsida... Hittade två bilder som jag bara måste visa er!


Visst blir man sugen på att inhandla lite koppar?


Nästa loppisuppdrag

Hej! Nu är vi hemma igen. Vi har haft det riktigt bra förrutom att jag traskat runt i värdelösa skor och därför haft förbannat ont i fötterna. Men jag härdade hela helgen så jag kunde spendera pengarna på roligare saker :) Nu är jag tillbaka i mina skoterskor igen. Dom funkar ju utmärkt i jobbet!

Vi har ätit och druckit gott och haft bästa sällskapet! Men ändå måste jag säga att det är skönt att komma hem.. Skönt att sova i sin egen säng iallafall, så kul var det inte att komma hem och se bombnedslaget... Vi hade inte direkt haft tid att städa innan vi åkte! Så det blev dagens uppdag då jag kom hem från jobbet.

Medan jag städade i köket så ställde jag iordning en plåtburk med lite köksredskap! Upptäckte att det blev rätt fint... Men jag behöver lite finare redskap! Så det blir mitt nästa uppdrag på loppis... Hitta gamla men ändå fräscha slevar!  Jag gillar att alltid ha något att leta efter eller samla på...


Nästa projekt här hemma blir ny bänkskiva och ny diskho! Frågan är vad?
Ek eller vit laminat? Ikeas diskho eller en modern kantig variant?
IKEAs "boholmen" 995:-

1 februari 2011

Blogghelg!

Nu tar min blogg helg enda fram till måndag! Imorgon efter jobbet är det kalas för Erik tillsammans med hans familj, sedan packa färdigt inför resan och gå och lägga sig tidigt! Jag antar att jag inte kommer att hinna sitta och slöa framför datorn.. På torsdag är det gärnet hem från jobbet och sedan fort iväg till flyget. Hoppas man hinner få i sig någon mat! Vi kommer hem söndagkväll men då tror jag man bara vill packa upp och sedan mysa framför tv:n en stund innan det är dags att natta.

Jag längtar verkligen tills vi åker, Eriks syster hade visst gjort ett fullspäckat schema för oss och planerat in en massa roligheter!


Djuren får stanna hemma med svärföräldrarna :)


Jag önskar er en trevlig helg!


Kram Viktoria

Tisdagstema 5 - Favoritfärger i inredningen

Ja då var det tisdag igen! Tycker veckorna börjar gå rätt fort nu när det äntligen blivit ljusare ute.


Nu är det dock kålsvart ute och jag är dödstrött. Tyvärr har jag inte ork eller lust att kuta och ställa iordning någonstans för att fotografera utan jag tar några bilder sedan tidigare som illustrerar just
mina favoritfärger i inredningen - just nu!

Vitt, silver, natur och ljusrosa. Gillar att ha det mesta rätt neutralt har jag kommit framtill, gärna ljusa toner. Sedan piffa till med lite kul textil, blommor, ljus osv. Just nu är det VÅR här hemma och därför är det mest ljusrosa och vita blommor i våra fönster. Till sommaren kommer det förstås också vara ljusrosa för då ska jag ta fram mina underbara mårbackapelargoner! Oj vad jag saknar dem... Mina absoluta favoriter.

Mitt mål här hemma just nu är att få ännu fler väggar vita och gärna även om lusten infaller, måla alla lister vita. Allt är nämligen brunt... Men det är tråkigt göra!